rtschilderwerken - foto lichtval01
kleur logo

kleur keuze

De juiste kleur keuze is niet altijd makkelijk, veelal komen we uit op een te donkere kleur, welke dan gauw de overhand gaat nemen is de totale sfeer van de ruimte. Daarbij moet er ook gelet worden op de lichtinval van direct zonlicht en/of andere licht bronnen zoals verlichting. Komt u er zelf niet uit, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik kan samen met u bekijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Samen kunnen we vast op een mooie keuze uitkomen.

Kleuradvies / Lichtval

De lichtval is de richting waarop het licht op een muur of wand valt. Meestal is er een bepaalde richting waar het licht vandaan komt. Vaak speelt lichtval een belangrijke rol bij de keuze van de kleuren in uw vertrek. Hoe groter het lichtdonkercontrast is, des te feller is de kleurintensiteit.

Lichtbronnen

Er zijn verschillende lichtbronnen, kunstmatige en natuurlijke. Natuurlijke lichtbronnen komen van buiten, zoals daglicht dat binnenvalt door de ramen of het daklicht; kunstmatige lichtbronnen zijn kaarslicht, spots, lamplicht en tl-lampen.

TIP !

Als u twijfelt over de juiste kleur voor uw wand of muur, houdt er dan rekening mee dat het resultaat vaak iets donkerder uitvalt dan verwacht. Dus bij twijfel: kies een tintje lichter.